Bilkørsel

Spiller du smart når du kører bil?

Hvis du stadig er en af dem, der tror, at andre synes du er sej, fordi du kører for stærkt, overhaler indenom og i det hele taget ser stort på færdselsreglerne, så skal du nok lige læse med her.

Du er ikke med på noderne

Det er nemlig de færreste, der i dag synes det er smart at køre hasarderet. Faktisk vil folk bare ryste på hovedet og rulle med øjnene af dig, for med al den fokus, der er kommet på trafiksikkerhed, er det nu betragtet som direkte tåbeligt, når man ikke kører efter forholdene.

Så hvis du gerne vil imponere damerne, skal du lige løfte foden lidt fra pedalen, spare på ederne og vise hensyn når du kører bil.

Vis at du er en god bilist

Du vil opdage, at du vinder meget mere respekt, når du udviser tålmodighed og god opførsel i trafikken. Når du slår koldt vand i blodet og lader være med at hidse dig op, når andre kører dårligt, vil det smitte dine omgivelser, ligesom det også smitter når temperamentet løber af med én. Prøv i stedet at smile til dine medbilister, lav plads så de kan komme ud og tag en dyb indånding i stedet for at hidse dig op. Det betyder jo sjældent mere end et par minutter i den sidste ende, og du vil få det meget bedre med dig selv.

Drop de dårlige vaner

Indrøm det bare; du har også et par dårlige vaner som bilist. Det har de fleste, især hvis man kører den samme tur frem og tilbage hver dag. Man vænner sig til ruten og kender hvert et sving. Du kender også undskyldningerne, ikke? ”Der plejer aldrig at komme nogen her” eller ”det sker der ikke noget ved”. Men hvis du kigger væk bare et øjeblik for lige at tjekke en sms, kan det have fatale følger, og det er ikke kun for dig selv! De fleste ulykker sker, fordi en bilist kigger på sin mobiltelefon eller på grund af for høj promille. Der skal ikke meget alkohol til, før det påvirker din reaktionstid, og selv om der ikke er langt hjem, så lad bilen stå. Der er ingen, som synes, det er sejt at køre bil alkoholpåvirket, og folk vil fuldstændig miste respekten for dig, hvis du gør det. I dag er der stor fokus på netop dette, og det er mere almindeligt at gribe ind, hvis man har mistanke om, at en i omgangskredsen lider af alkoholafhængighed. Kender du selv en, der har brug for hjælp, så tag snakken med dem omkring alkoholbehandling. Det er nemlig smart, at vise omsorg og hjælpe andre!