Kører du stadig rundt i din gamle bil?

Når vi anskaffer os noget stort, tillægger vi det typisk ret stor værdig. Vi kan derfor have svært ved at afskaffe os de ting, som har gjort deres værnepligt for os. Dette gælder isæt også gamle biler. Mange kører stadig rundt i meget gamle biler, fordi de minder ejerne om en bestemt situation. Det kan eksempelvis være fra den tid, hvor man købte den. Der kan man tænke på, hvor man var henne i livet på det pågældende tidspunkt. Man har også tilbøjelighed til at tænke, at ens ting fungerer som det skal. Men tit hvis man virkelig lige tænker sig om, er det tit i stykker.

Det koster

Gamle biler er typisk langt dyrere at køre i end de nyere biler er. Det gælder både ift. benzin men afgiftet er også typisk langt dyrere end den er for de nyere biler. Det skyldes at de ældre biler typisk forurener langt mere end bilerne gør i dag. Det er grundet at teknologien og viden er blevet langt større indenfor bilverden de seneste par år.

Man skal også lægge penge til side jævnligt, da man kan risikere, at ens bil skal på værksted. De ældre biler når til et punkt, hvor de skal have udskiftet nogle af de ting, som de eventuelle blev født med. Det kan derfor koste dyrt, hvis man får en indkaldelse om, at synet skal ske inden længe.

Virker den?

Det er vigtigt hele tiden at være opmærksom på, om en bil virker, som den skal. Er der nogle underlige og uforklarlige lyde, er det vigtigt, at du tager dine forholdsregler og opsøger en mekaniker. Mindre vigtigt er det indvendige inventar, men det er stadig træls, hvis der er noget der driller. Nogle af tingene kan godt fikses, men andre ting er lidt sværere at få udskiftet. Det er også værd at tænke over, hvad der kan betale sig at få skiftet ud.

Hvis ens aircondition ikke virker mere, er det virkelig træls i de varme sommerdage, men det er ikke en nødvendighed. Hvis dit varmeanlæg ikke virker, er det tværtimod meget træls i de kolde vinterdage, som der desværre er flest af på året. Derfor kan det være rart at komme indenfor og sætte sig for at få varmen. Brændeovne er en oplagt mulighed for at få varmen igen, efter at du har kørt udenfor på vejene uden, at dit varmeanlæg har virket.

Måske burde du alt i alt bare købe en nyere bil.