Skal du købe en ny eller brugt bil?

Det helt store spørgsmål er, om man burde købe en ny bil, eller om man skal anskaffe sig en mere brugt bil. Der kan være mange fordele og ulemper ved begge ting, så man bør derfor overveje, hvad der vil fungere bedst for dig. Skal du eksempelvis køre meget i din hverdag for, at den kan hænge sammen, bør du købe en nyere bil. Modsat hvis du ikke bruger din bil hyppigt, men at det kan være rart at have til nogle situationer, burde du nøjes med en brugt bil. Se flere fordele og ulemper her.

Ny bil?

Hvis du skal have en erstatning af din gamle bil og eneste bil, vil vi til enhver tid anbefale, at du anskaffer dig en helt eller næsten ny bil. På den måde sikrer du, at den har en længere levetid, og ikke kræver de store reparationer inden for den kommende fremtid. Du bør derfor vælge bilen nøje, så du kan have den i mange år, da en bil typisk holder ca. 10 år i hvert fald. Så find den bil, som opfylder alle dine ønsker og behov, men husk at kigge frem i fremtiden.

Den brugte bil

Som nævnt tidligere kan den brugte bil være god til, hvis du ikke har til sinde at skulle kære særligt meget i din hverdag. Det kan være at du har gå- eller cykelafstand til dit arbejde, men i weekenderne vil den være rar at have, så du kan besøge dine venner og familie. Derudover kan den brugte bil også være egnet til, hvis det skal være din eller jeres anden bil. Hvis i har svært ved at nøjes med én bil i hverdagen, kan én ekstra bil typisk hjælpe. Det kan være alt fra at skulle komme til arbejde og handle til at skulle kunne hente og bringe børnene. Når du køber en brugt bil, vil den være billigere. Det betyder, at den ikke er i så god kvalitet, som hvis du købte en ny. Så husk, der er forskel, og det kommer an på, hvad dine eller jeres behov og ønsker er.

Det bedste du kan gøre for din enten nye eller brugte bil, er at den står et tørt og varmt sted. Hvis din bil står udenfor hele tiden, kan den godt få nogle følgere af dette, som vil kunne skade bilen i sidste ende. Derfor anbefaler vi altid, at du får, eller har en garage, hvor bilen kan komme ind. Hvis ikke du har en garage eller et halvtag, som din bil kan holde i, så brude du bygge en. Men hvis du ikke selv kan mestre denne opgave, kan tømrerfirmaet i Brabrand hjælpe dig. På den måde kan du også trygt anskaffe dig en nyere bil uden, at der vil ske skader, som kan skyldes vejret.